Redaktionens favoriter v. 39

Soccer Mommy arkivbild. Foto: Fredrik Nystedt/Rockfoto

Det är fredag, det är snart helg och det är dags för HYMN-redaktionen att ge sina bästa musiktips för veckan. Njut av helgen.

Soccer Mommy -”Dagger” (Slowdive-cover)

En av våra favoritlåtar med albumaktuella Slowdive – ”Dagger” från mästerverket Souvlaki (1993) har fått en fin uppdatering i tolkning av Soccer Mommy. ”Dagger” är en av de fem covers som finns med på hennes nya Karaoke Night EP, som också innehåller låtar skrivna av Taylor Swift, REM och Pavement bland annat. Hett tips!

Silverkulten – ”Tills morgonen gryr” (låt)

Håkan Hellström-doftande tongångar om en utekväll i Malmö. För oss skåningar i HYMN-redaktionen slår det givetvis an varenda nostalginerv i kroppen. Den här Silverkulten-singeln hoppas vi verkligen att alla de indieklubbar, som lyckligtvis fortfarande finns där ute, spelar i helgen. Gärna alla andra helger också. Vilken hit!

Blonde Redhead – ”Sit Down For Dinner, pt. 2” (låt)

Idag släpper New York-baserade indierockinstitutionen Blonde Redhead sitt första nya album på nio år. Det tvådelade titelspåret låter både som något helt nytt och omisskännligt Blonde Redhead på samma gång, mycket tack vare Kazu Makinos utmärkande sång. En påminnelse om hur mycket vi har saknat dem.

ATEMLOS – ”Things We Do” (låt)

Dennis Lood, aka ”Rundgång-Dennis”, har ett nytt band ihop med Daniel Silwerfeldt och diverse gästsångare – ATEMLOS. Idag släpps debutsingeln som från en eterisk, instrumental öppning växer till pulserande svartklädd synthpop. Varsågod Subkultsfestivalen – här har ni en given bokning till nästa år.

Seablite – ”Blink Each Day” (Låt)

Bay Area-baserade Seablite skapar skimrande shoegaze och nya albumet Lemon Lights bjuder på några riktigt bra låtar. Ett av de bästa spåren är drömska och energiska ”Blink Each Day”, men det finns många fler guldkorn. Missa exempelvis inte singeln ”Melancholy Molly”.

Bar Italia – ”My Little Tony” (låt)

Bar Italia gör skramlig indie som gjorts många gånger tidigare, men denna brittiska trio lyckas ändå skapa något eget som fängslar och imponerar. Nya singeln ”My Little Tony” följer samma linje som senaste albumet Tracey Denim. Ljudbilden är dock aningen rakare och mer rockig.