Redaktionens favoriter v.37

Naima Bock. Foto: Holly Whitaker

Det är fredag, det är snart helg och det är dags för HYMN-redaktionen att ge sina bästa musiktips för veckan. Härliga tider!

Naima Bock – ”So Long, Marianne” (Leonard Cohen-cover)

Här har vi en cover som får det att snörpa till i hjärtevrån. Naima Bock, före detta medlem i postpunkbandet Goat Girl, sjunger med änglaröst och ihop med det bedårande saxofonarret (spelat av Meitar Wegman) skapas himmelska ljudbilder till den gamla Cohen-dängan.

Cat Power – ”She Belongs To Me” (Bob Dylan-cover)

På tal om att göra covers på dängor skrivna av den äldre generationens folksångare, förra hösten tog Cat Power det ett steg längre och tolkade hela Bob Dylans klassiska Royal Albert Hall-spelning från 1966, på just Royal Albert Hall i London. Den 10/11 släpps liveinspelningen från det giget som ett album och redan nu finns två fina smakprov att ta del av. Bland annat ”She Belongs To Me” som går att lyssna på nedan:

LOMMEN – ”Rope” (låt)

Mörk, suggestiv rock/folk/noise är vad vi får vi från det experimentella projektet LOMMEN och nya singeln ”Rope”. Missa inte detta ständigt föränderliga soloprojekt av Antonio Fryk, som ofta rör sig i gränslandet mellan konst och musik. Den 16 september gör han en spelning på Vår lilla planet i Visby.

Nicole Sabouné – ”I Got It All” (låt)

Nicole Sabouné är på gång med albumet Kismet och nya singeln ”I Got It All” – skriven tillsamman med Björn Yttling – är en storslagen och mörk poplåt som lovar gott inför nämnda skiva.

Sufjan Stevens – ”Will Anybody Ever Love Me?” (låt)

Sufjan Stevens andra singel från kommande Javelin skruvar upp förväntningarna rejält. Efter en, för Sufjan typisk, nedtonad start, lyfts ”Will Anybody Ever Love Me?” till något närmast sakralt och storslaget. Bland annat men hjälp av bakgrundssång signerad Adrienne Maree Brown, Hannah Cohen, and Megan Lui.