PREMIÄR: Azure Blue – ”Rise”

Foto: Daniela Gullström

Tobias Isaksson aka Azure Blue är tillbaka och det med besked. Nya singeln ”Rise” är ett popmästerverk med New Order-vibbar, där allt från analoga syntar till snygga körer, skapar soundet som gör ”Rise” till ett måste. Medryckande och nostalgiskt. Missa inte! På kör hittas förresten The Land Belows Erik Lindstad.

Tobias säger:

–  När man kommit till det sjätte albumet tycker jag att spelplanen ligger helt öppen. Man kan skriva de enklaste ackorden som James i ’Tomorrow’. James är ett mycket underskattat band i Sverige som jag vet att Henke Berggren eller åtminstone någon drivande kraft i BD måste ha vurmat för. Det är klassisk bilmusik för mig och i min Spotify-playlist ’Popsöndag’ som ofta snurrar på roadtrip finns även Electronic som färgat soundet på ”Rise”. Då slutmix och mastring är purfärsk från 2023 är den ytterst kontemporär men den ekar av 90-tal. Jag hoppas att gamla Azure Blue-lyssnare känner igen sig men hoppas också på ett litet lyft. Godspeed!

LYSSNA NEDAN!

”Rise” är andra singeln från kommande och sjätte albumet The Night Of The Stars.

Huvudtemat för det kommande sjätte albumet är att lyckas hålla ihop i svåra tider. Ljudmässigt är det dags att ta kvalitén till sin spets. För detta har han slagit sig ihop med den legendariska mixeraren Ollie Olson som jobbat med alla från Snoop Dogg, Tupac och The Bee Gees till Robyn. Azure Blues patenterade ljud är intakt men i en lyxigare form. Rikare, tydligare och kraftfullare än någonsin