Redaktionens favoriter v.36

Anjimile. Foto: Shervin Lainez

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista sina favoriter.

Anjimile – “Black Hole” (låt)

Idag släpper Anjimile nytt album, men redan i veckan kom smakprovet ”Black Hole” som är lika experimentellt som dramatiskt. Ett stycke som borde få fans av såväl Anohni som Björk på fall.

Alice Boman and Cornelia Murr – ”Heart of Scorpio” (låt)

Två av samtidens drömmigaste artister slog sina påsar ihop och levererade i veckan ”Heart Of Scorpio”. Det är alltså svenska Alice Boman och LA-baserade brittiskan Cornelia Murr som gett oss en Beach House-doftande duett att repeatlyssna på hela helgen lång. Ett mycket magiskt blåsarr ger låten det där lilla extra.

Attentat – ”Punkfestival” (låt)

Efter sångaren Mats ”Punk” Jönssons mirakulösa tillfrisknande är Attentat tillbaka. Nya ”Punkfestival” är första singeln från kommande albumet Det blir som det blir. Energinivån minner om det klassiska Göteborgsbandets tidiga punkdängor som ”Ge Fan i Mej”.

KANGA – ”Midnight Horses” (låt)

Industrial pop-drottningen från Los Angeles bjuder på ännu ett smakprov från kommande albumet Under Glass. ”Midnight Horses” är en ogenerat 80-talsnostalgisk excess i storslagen, cineastisk pop som borde tilltala alla som gillar det som brukar kallas synthwave.

Molly Burch – ”Tattoo” (låt)

Det här är en låt som känns och för alla som förlorat en nära vän i ung ålder känns den kanske lite extra. Oavsett, Molly Burch tredje singel från kommande albumet Daydreamer är en storslagen och vacker ballad som förtjänar din uppmärksamhet.

Käpphästen – ”Garnet” (låt)

Käpphästen skapar svenskspråkig rock med country och popinfluenser och ett av de bästa spåren från nya skivan Mordet på pensionat Brus är nedtonade ”Garnet”. Ett måste om du gillar rock på svenska.