Hallå där… Tiny Malme Sessions!

You Tube-kanalen Tiny Malme Sessions har under de senaste fem åren presenterat en rad välproducerade livesessions med Malmöband på väg upp. Nu tar man projektet till nya nivåer och anordnar konsertkvällar som filmas i syfte att producera nya youtube-avsnitt. Inför premiären på Far i hatten den 28 juni har HYMN pratat med hjärnan bakom Tiny Malme Sessions – Mikel Morueta Holme.

Berätta mer om idén bakom att spela in era sessions framför publik och valet av inspelningsplatsen, Far i Hatten!

– Tiny Malme har alltid kretsat kring att göra sessions där musiken och filmen får stå helt i centrum. Det har funnits gott om konsertinspelningar men dessa får oftast ta ett steg tillbaka på grund av livepubliken.

”Nu kan vi ge både trogna följare och folk som inte känner till kanalen en möjlighet att komma med behind the scenes”

– Förra sommaren lyssnade jag på Ella Sandberg på Far i Hatten med några kompisar och där föddes idén om att göra det vi gör – fast framför publik – och vilket bättre ställe skulle vara bättre än Far i Hatten som har en målgrupp som är väldigt lik vår?

– Nu kan vi ge både trogna följare och folk som inte känner till kanalen en möjlighet att komma med behind the scenes och se hur det går till. Vi får såklart göra vissa anpassningar till livepubliken men tanken är fortfarande att göra avskalade sessions som går i linje med stilen vi har etablerat.

För dom som är obekanta med den första kvällens lineup – hur skulle du pitcha in denna konsert?

– Första kvällen kommer bjuda på poppig folk från England som gör sig perfekt vare sig det är en varm eller regnig sommarkväll, samt två grymma Malmöbaserade artister som på var sitt sätt blandar indiepop med electrovibes. En riktig bra Malme-lineup om du frågar mig!

Planer framöver?

– För den som vill ha mer kommer vi att anordna ytterligare två kvällar på Far i Hatten – den 26/7 och 23/8. Och för den som inte kan få nog efter det så kommer inspelningarna att släppas under hösten med respektive artister som då gör takeovers på vårt Instagram-konto.

MELÉN, Lilly Avelin och Alfie Firmin står på scen den 28/6. Sommarens sessions produceras av Mikel Morueta Holme och Timothy Pettersson.