Det är verkligen jättetrevligt att det är sommar nu

Jonathan Johansson. Foto: Alexander Tillheden/Rockfoto

Nu har det äntligen blivit sommar. Jag tycker att det är så himla trevligt. Folk sitter i parkerna utan tröja och går och äter glass i solen. Det är jättetrevligt.

Häromveckan såg jag ett avsnitt av tv-programmet Benjamins. Det är ett jättetrevligt program där sångaren och skådespelaren Benjamin Ingrosso bjuder in olika trevliga kändisar som till exempel Peter Stordahlen eller Casper Janebrink på middag. Sedan slutar det ofta med att Ingrosso sjunger en duett med en av gästerna. Den kan man sedan själv lyssna på när man bjuder över sina vänner på middag. Den här gången var musikern Jonathan Johansson med. Han och Ingrosso gjorde en jättefin duett av Johanssons låt ”Stockholm”. Den ska jag lyssna på till helgen när jag ska bjuda över mina vänner på middag.

Jonathan Johansson ska också vara med i det jättetrevliga programmet Så mycket bättre i sommar. Där samlas olika svenska musiker på en ö ute på Gotland och umgås och har det trevligt. Ibland när de äter middag på kvällarna kan det hända att någon berättar en stark berättelse om någonting väldigt sorgligt eller jobbigt som de varit med om, och då kan stämningen bli ganska tung. Men som tur var så är det ofta någon som spelar en jättefin coverversion av någon annans låt, och då blir stämningen med ens mycket trevligare. I år ska också Lasse Holm, Peg Parnevik och Eagle Eye Cherry vara med. Jag hoppas att de kanske spelar in en fin cover av Jonathan Johanssons ”Lilla Pappa Du Ska Dö”, eller ”7 April”.

Jag såg också att bröderna Gustaf och Viktor Norén har ett eget tv-program där de åker runt i Sverige och träffar olika vanliga, hederliga människor som också spelar musik. Bröderna har tidigare varit ganska arga på varandra, men nu är de sams igen och det tycker jag är jättetrevligt. Det är jättetrevligt att någon uppmärksammar den riktiga och viktiga musiken, som är den som sker på till exempel en after work eller den kommunala musikskolan, och inte i en studio i Stockholm. I Stockholm har alla bråttom och är otrevliga – inte alls som på landet där folk är trevliga och tycker det är kul att spela tillsammans. Det är jättetrevligt att bröderna Norén uppmärksammar det här.

Förra sommaren blev lite konstig eftersom jag blev besatt av spöket av den italienska författaren Antonin Artaud och mest satt inne med nerdragna persienner och försökte klippa av mig bröstvårtorna. Så ska det inte bli i år. 

Snart är det också dags för Way Out West, som är världens trevligaste festival. Den är helt vegansk och i år som finns det en massa trevlig musik som kan lyssna på medan man sitter på en picnickfilt och pratar med olika trevliga människor man träffar där medan man dricker kaffe som Oatly delar ut gratis. Oatly är ett jättetrevligt företag som jobbar jättemycket för att vi inte ska ha någon klimatförändring. Det tycker jag är toppen. Det hade varit kul om Oatly spelade in en låt med någon av årets artister om hur viktigt det är att vi tillsammans hjälps åt att stoppa klimatförändringarna. Jag har tänkt att jag ska maila det till Oatly.

Det är verkligen jättetrevligt att det är sommar nu. Det är så himla, himla trevligt.