Redaktionens favoriter v.23

Junodef. Foto: Aneta Pruszynska

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen och lista ett gäng musikaliska guldkorn från senaste tiden. Njut av helgen!

Junodef – ”Anemone” (pumporgelversion)

Junodefs senaste singel ”Anemone” är kanske den allra starkaste de släppt någonsin och nu har de även släppt en akustisk orgelversion av dem som är minst sagt sublim. Både video och musik är 100% terapeutiskt godis för själen.

XOV – ”Limoncello Ice Cream” (låt)

Den som gillar Frank Ocean och som föredrar The Weekends tidiga material borde gilla svenska XOV som i snart 10 år varit en oslipad diamant på den svenska musikscenen. Stekheta nya singeln ”Limoncello Ice Cream” får oss att räkna ner dagarna till semestern.

Flora Summers – ”Sweet Summer Feels” (låt)

Och på tal om stekhet sommar, stjärnskottet Flora Summers fortsätta att leverera och vi är extremt säkra att nya hittiga singeln ”Sweet Summer Feels” kommer att leta sig utanför Sveriges gränser. Det kan mycket väl vara så att Flora Summers är vårt lands nästa stora popexport.

Fort Not – ”Love Will Find You” (låt)

Duon Fort Not är tillbaka med ytterligare en oemotståndlig indiepoppärla som bland annat för tankarna till Daniel Johnston. Kommande albumet kan inte komma fort nog.

Album (Podcast)

Det råder akut brist på riktigt bra musikrelaterade poddar i Sverige men nya intervjupodden Album är mycket lyssningsvärd. I varje avsnitt intervjuar Jens Nissen en person om ett musikalbum som betytt mycket för dem. I senaste avsnittet berättar Linn Koch-Emmery om sin relation till Cults debutalbum. Rekommenderas verkligen!