Hallå där… Isolde Molarin!

Foto: Elin Fiorentino Passanisi

Förra veckan premiärspelade vi Isolde Molarins ”My Taxi’s Here”, en klaustrofobisk elektronisk popsingel som ekar av bland annat FKA twigs. HYMN tyckte det var dags att stifta bekantskap med den Stockholmsbaserade artistens nya projekt.

Vem är Isolde Molarin?

– Oj vilken läskig fråga! Jag får omedelbart en existentiell kris, haha. Men som svar skulle jag säga att projektet Isolde Molarin är en förlängning av mig själv och en strävan efter att finna mitt autentiska uttryck.

”Det är en one-woman-show där alla låtar är skrivna, producerade och komponerade av mig”

– Jag tror att det kom ur ett behov av att få vara våldsamt nära mig själv och jag började experimentera med hur det skulle låta. ”My Taxi’s Here” håller en stark plats då det var den första låten som fick mitt nya, helt egna sound. Ett sound som skiljer sig mycket från vad jag gjort innan (senast vi pratade med Isolde kallade hon sig för Ice Bunny – min anm).

– Jag gillar att jämföra det jag gör idag mot hur det lät när jag började göra musik som liten. Det känns lite som att jag har hittat hem nu. Som att stora jag har förädlat lilla jags sound.

– Som lyssnare tror jag att vi saknar och suktar efter det mer äkta oputsade uttrycket. Idag blir vi så matade med det redigerade, i både ljud och bild. Vi börjar bli mätta på det och vill ha något annat nu. Ett känslomässigt råare uttryck. Att jag själv kände en längtan efter just det har helt klart färgat det här projektet. Det är en one-woman-show där alla låtar är skrivna, producerade och komponerade av mig.

Foto: Elin Fiorentino Passanisi

Vad handlar din första singel ”My Taxi’s Here” om?

– Låten beskriver ett minne från en kväll där längtan och ensamhet spelade huvudrollen och den melankoliska känslan som kan infinna sig när du stänger bildörren på väg hem efter en högljudd fest, utan den person du längtat efter att få lämna festen med. För mig är “My Taxi’s Here” låten du spelar när du är ”in your feelings” och i behov av att lyssna inåt.

”Projektet springer ur en längtan efter det autentiska, oputsade och känslomässigt råa uttrycket”

Vad inspirerar Isolde Molarin?

– Projektet springer ur en längtan efter det autentiska, oputsade och känslomässigt råa uttrycket. Jag inspireras av andra kreatörer som också rör sig där med sin konst. De som ohämmat vågar blotta sig och låter det allt för nära och mänskliga bli något vackert som andra får ta del av.

– Mina texter är väldigt självbiografiska och att skriva musik är för mig ett sätt att hantera livet – som en ljudsatt dagbok. Jag tycker om att bygga egna världar i mina produktioner och ljudlandskap. Att exempelvis komplettera en väldigt verklig text med ett drömlikt sound. Det ska kännas som att stå i en boll av ljud – tredimensionellt!

Vad har du för planer nu när singeln är ute?

– Låten kommer att följas av en tillhörande video som kommer ge ytterligare inblick i min värld. Jag hoppas på att göra flera spelningar under sommaren och få testa materialet live. Efter sommaren släpps första epn och sedan är det bara att köra på. Det här blir första steget på resten av resan. Jag hoppas att musiken når till de som förstår.