Redaktionens favoriter v.21

Junodef. Foto: Foto: Aneta Pruszynska

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen och lista ett gäng musikaliska guldkorn från senaste tiden. Njut av helgen!

Junodef – ”Anemone” (låt)

På ”Anemone” följer Junodef samma (mörkare) spår som på sina senaste singlar men lägger också till stillsamma pianopartier. Detta gör låten till något av det vackraste de släppt. Att den dessutom handlar om lesbiska nunnor ger det hela en extra dimension av genialitet.

Lana Del Rey – ”Say Yes To Heaven” (låt)

Är inte Lana Del Rey som allra bäst när hon är lite så där andlig och själsligt innerlig? Nygamla singeln ”Say Yes To Heaven” – som hon enligt internet skrev så tidigt som 2012 – får i alla fall oss att bli pseudoreligiösa för ett par minuter.

Isoberlinia – ”Leave Your Body (Pink Milk remix)” (låt)

I förra veckan släppte duon Isoberlinia den melankolidrypande singeln ”Leave Your Body”. Nu släpps en remix på låten där reverbet har skruvats upp ytterligare en nivå, och där soundet har fått en shoegazig, mörk och tung Pink Milk-inramning uppbackat av Leonard Cohens ande. Vackert så det förslår.

Lydia Loveless & Jason Hawk Harris – “Portions For Foxes” (Rilo Kiley-cover)

Det var inte igår! Lydia Loveless och Jason Hawk Harris blåser nytt liv i den fullkomligt magiska och odödligaRilo Kiley-låten ”Portion For Foxes” (2004) och gör det till en catchy countrypop-doftande duett. Veckans mest älskvärda cover.

KUNT – ”Jericho Stand” (video)

Förra helgen släppte KUNT sin debut-ep Unleashed. Under veckan har inledningsspåret ”Jericho Stand” fått en klädsam dramatisk video. En av den svenska synthscenens hetaste nykomlingar just nu.

Hata Som Lejon – ”Livet AB” (video)

Någonstans mitt emellan trallpunk och indiepop hittar vi Söderhamnsbördiga Hata Som Lejon. Nu har titelspåret från vårens ep Livet AB blivit med video. Ett anthem för den utbrände.

Stilla Havet – ”Januariregn” (låt)

Stockholmsbandet Stilla Havet är duon som gjort sig kända för sin sylvassa blandning av synthpop och postpunk genom 80-talets lins. Den nya singeln ger oss en hint om hur det kommer låta på kommande albumet där duon slagit sig samman med Christian Gabel som producent. Resultat blir givetvis inget annat än fenomenalt. Vi höjer volymen och fyller helgens dansgolv med ”Januariregn”.

The Mary Onettes – ”Forever Before Love” (låt)

Göteborgsbaserade indiebandet The Mary Onettes är tillbaka med singeln ”Forever Before Love” och detta är en vemod poplåt i klassisk skrud. Atmosfärisk ljudbild, drömsk sång och snygga janglegitarrer.

Terra – ”Kött & blod” (låt)

Terra fortsätter att släppa skräniga och alternativrockiga låtar efter amerikansk modell. Nya och medryckande singeln ”Kött & blod” är inget undantag.