Veckans FYND: Little Lies, Rödtjut och Le Bois

Little Lies press

Precis som vanligt på måndagar – här är tre svenska akter att hålla extra koll på just nu.

Little Lies

Duon Little Lies, bestående av Mikael Nordgren (Tiger Stripes) och Anna Maria Espinosa (Club Killers), har singeldebuterat med bravur. Med influenser som Fleetwood Mac och ABBA men också modernare inslag – man nämner exempelvis Warpaint – lyckas de på ”Swallowed Up In Space” låta både klassiska och samtida på en och samma gång. Utmärkt pop detta.

Rödtjut

Hur låter det om man blandar progg med sjuttiotalshårdrock ala Black Sabbath? Som Rödtjut är vårt givna svar. Det göteborgsbaserade fyramannabandet är aktuella med singeln ”Gökunge” och i april släpps debutalbumet på Gamlestans grammofonbolag.

Le Bois

Bakom Les Bois hittar vi multi-instrumentalisten och konstnären Carl Ekerstam och på fredags släpps debutalbumet F.U.N.Y – en instrumental skiva som på ett inspirerande sätt förenar organiskt med elektroniskt. Filmiska smakprovet ”Au revoir” är vackert som en saga. Som bomull för själen!

Lyssna på vår spellista med FYND här.