Redaktionens favoriter v.7

Deerhoof, foto: Asha Schechter

Då var det dags igen, att fira fredag och inkommande helg genom att tipsa om ett gäng musikaliska guldkorn från senaste tiden.

Deerhoof – “Wedding, March, Flower” (låt)

San Franciscos Deerhoof har välsignat oss med lekfull, experimentell punkpop sedan nittiotalet, men det är först inför kommande skivan som bandet gått in i en ”riktig” studio. De har också skrivit ett album på frontpersonen Satomi Matsuzakis modersmål japanska. Ett riktigt gjutet drag. Senaste singeln ”Wedding, March, Flower” är lugnare i tempo än vi är vana vid, men verkligen ett guldkorn som förtjänar uppmärksamhet. Albumet Miracle-Level släpps den 31 mars.

The Hold Steady – ”Sixers” (låt)

Fakta: Det finns dagar då det enda man känner för att lyssna på är nån riktigt gubbig, pratig indierock. För alla som kan relatera – kolla genast in nya singeln från The Hold Steady.

Feist – ”Love Who We Are Meant To” (låt)

På självaste valentines-tisdagen så släppte Leslie Feist den mest hjärtekrossande ballad vi hört i år. ”Love Who We Are Meant To” kom tillsammans med två andra spår från kommande Multitude som har release den 14 april. Ett album som lär bli vårens soundtrack.

Irma Krook – ”Find Me” (låt)

Irma Krook som vanligtvis spelar bas i dödspopkvintetten Makthaverskan, solodebuterar under eget namn och släpper EP i mars. Att musiken är skapad med små medel (iphone och GarageBand) gör dock inte resultatet sämre. ”Find Me” griper tag i lyssnaren direkt med sin melankoli och mäktiga ljudbild, och det är kanske inte helt förvånande att inspriationen hämtats från bland annat Kate Bush, This Mortal Coil och Julee Cruise.

Caroline Polachek – ”Butterfly Net” (låt)

Caroline Polachecks aktuella album Desire, I Want To Turn To You är ett i mångt och mycket perfekt album men den låt därifrån som just nu ger oss mest fjärilar i magen är stillsamma ”Butterfly Net” (pun intended).

Lana Del Rey – ”A&W” (låt)

Lana Del Rey är en mästare på att låta tidlöst episk och nya singeln – med elektroniska inslag – är inget undantag. Sången övertygar, ljudbilden är sparsmakad och texten fängslar. Kommande albumet Did You Know There’s A Tunnel Under Ocean Blvd kan bli något alldeles extra.