Redaktionens favoriter v.49

Storefront Church press

Då var det äntligen fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att lista några musikaliska godbitar från senaste tiden.

Storefront Church + Phoebe Bridgers – ”Words” (Low-cover)

Det har väl inte gått någon förbi att Mimi Parker från Low tragiskt nog gick bort för ett par veckor sen? Los Angeles-baserade Storefront Church levererar en extremt vacker hyllning i form av covern på ”Words” där dessutom ingen mindre än Phoebe Bridgers medverkar.

Ceremoni – ”Alltid samma sak/Förlorade II” (singel)

Ceremonis nya låtar ”Samma sak” och ”Förlorade II” släpptes i dagarna som den tredje singeln inför ett kommande fullängdsalbum, planerat att släppas 2023. Och den som går igång på dynamisk indierock på skånska har mycket att hämta här.

Lana Del Rey – ”Did You Know There Is A Tunnel Under Ocean Blvd” (låt)

Lana Del Rey annonserade i veckan ett nytt album som kommer att släppas i mars 2023 och titelspåret, som kom ihop med nyheten, har gått varm här på redaktionen. The Queen of Sadness är helt klart i sitt esse på ”Did You Know There Is A Tunnel Under Ocean Blvd”.

Memoria – ”Canary” (låt)

Idag landar den tredje singeln från Memorias kommande album From The Bones. En låt som handlar om krig, död, flykt och tuffa beslut. Som vanligt står Tess de la Cour och Rikard Lind för produktionen, men den här gången med extra guldkant från Christian Hutchinson Berg från Kite. Missa inte denna synth- och darkwave-pärla!

The Tubs – ”Dead Meat” (låt)

The Tubs nya singel klockar in på 1:30 och på denna tid hinner riva av en power pop-låt som knockar det mesta. Missa inte detta underskattade band.

NOFX – ”Is It Too Soon If Time Is Relative?” (låt)

Tidigare i höst nåddes vi av nyheten att NOFX kommer att lägga ner verksamheten och att nya Double Album blir deras sista. ”Is It Too Soon If Time Is Relative?” är en catchig punkpopbagatell och precis vad vi hade väntat oss av en Stephen Hawking-hyllning(?) från Fat Mike.