PREMIÄR: The Honeydrips – ”It Was Love”

Foto: Eric Sandberg

För två år sedan släppte Mikael Carlsson aka The Honeydrips albumet Here Comes The Sun och från denna session kommer nya singeln ”It Was Love”. Ett fantastiskt spår med starka lovers rock-vibbar.

Mikael berättar:

– Jag älskar lovers rock, och 80-talsreggae i allmänhet. Den har en intressant ljudbild, ett möte mellan det organiska och det syntetiska. Tillsammans med producenten Daniel ”Fagge” Fagerström skapade jag ”It Was Love” – min hyllning till genren.

Rent musikaliskt påminner ”It Was Love” om låtarna på albumet Here Comes The Sun. Den är en ljus, luftig, lätt psykedelisk poplåt, om än med tydliga reggaeinfluenser. Men textmässigt skiljer den sig. 

– Det är en kärlekslåt, helt enkelt, förklarar Mikael. Det var därför den inte kom med på albumet. Den passade inte in i albumets tema. 

– Planen var alltid att släppa den vid ett annat tillfälle, men den glömdes bort, fortsätter Mikael. Det var i somras som den plötsligt poppade upp i mitt minne. Det känns fint att få släppa den till slut. Ett sätt att knyta ihop säcken. 

LYSSNA NEDAN!