PREMIÄR: Drifter – ”LCT01”

Drifter består av Patrik Engström, Martin Sandström och Staffan John Sigvard.
Foto: Press/Drifter

Drifter har inte varit ett så aktivt band de senaste åren och det har inget med pesten som rådde att göra, utan mer bara att det blev så och att några medlemmar drabbades av tragedier inom familjen och mer.

Nu är Drifter tillbaka och ”LCT01” är den första av tre låtar från kommande EP:n Långbro Culvert Tapes. EP:n består av tre instrumentaler som är inspelade vid olika tillfällen de senaste åren som lösare låtidéer tills bandmedlemmarna återfann dem och kom på att det ska låta precis så; opolerat & rått.

Bandet berättar om den kommande EP:n:

-Den här EP:n är något att lyssna på tills det inom en rätt snar framtid kommer nya låtar att lyssna på, där det antagligen för det mesta är sång. Tanken är att de här tre låtarna passar bra i höstmörkret och den mörka tid generellt som vi lever i nu med ignorans, rasism, rakt av dumhet och anti-humanism. Det kanske är kall musik som värmer eller inspirerar till handling. Eller både och.

Idag har första singeln ”LCT01” premiär på HYMN. En låt som bär på ett rått och pådrivande sound. Och frågar du oss på redaktionen så är det bland det bästa som bandet släppt ifrån sig hittills.

PREMIÄRLYSSNA NEDAN:

Artwork: Kalle Mattsson

EP:n Långbro Culvert Tapes släpps 5 december via Widsinth Records. Nästa singel släpps 23 november.