Redaktionens favoriter v.44

Joshua Idehen. Foto: Agatha Powa

Helgen är på ingång och HYMN-redaktionen har precis som alla andra fredagar grävt i flödet för att plocka ut de bästa musikaliska guldkornen till er läsare. Hoppas alla får en fin allahelgona-helg.

Joshua Idehen – Hold up Your Chin (EP)

Joshua Idehen har redan en raketkarriär som musiker hemma i Storbritannien, men sen pandemin är han bosatt i Stockholm, och nu är han aktuell med en EP under eget namn. Här möter gospel uk garage och spoken word på ett väldigt coolt sätt. Ett namn att lägga på minnet, helt klart.

Low – ”Dance Song ’97” (Sleater-Kinney-cover)

Sleater-Kinneys tredje album Dig Me Out firar 25 år i år och för att uppmärksamma detta har bandet låtit ge ut en coverskiva där olika band och artister tolkar låtar från nämnda skiva. Bland dessa sticker Low ut som gör ”Dance Song ’97” i sin sedvanliga slowcore-stil.

Girl Scout – ”All The Time And Everytime” (låt)

Girl Scout, som redan innan första singelsläppet var utnämnda av musiktyckare som the next big thing på den svenska indiescenen, är äntligen tillbaka med ännu en popdröm. ”All The Time And Everytime” gör oss väldigt spända på spelningen under Viva Sounds i Göteborg. Första helgen i december är det gäller.

Kanga – ”Magnolia” (låt)

Kanga, den okränkta drottningen av subgenren industrial pop, tar en catchigare och mer öppet 80-talsflirtande riktning med nya singeln ”Magnolia”. En underbar poplåt i mörk maskinell tappning.

Seeming – ”Where Were You, Pt. 1 & 2” (låt)

Nya singeln från alltid lika ambitiösa Seeming väver samman drag av EBM, hiphop och orkestrala inslag med sedvanligt starkt låtskrivande och dramatiskt berättande. Ännu ett intressant kapitel i Alex Reeds musikaliska följetång om mänsklighetens sista tid.

Pearl Charles – ”Figure Skater” (video)

Pearl Charles är aktuell med snygga och countryfunkiga ”Figure Skater” – en Charles Watson-cover. Produktionen är 70-tals-fluffig och sången sitter perfekt.

Yo La Tengo – ”Fallout” (låt)

Yo La Tengo släppte nyligen singeln ”Fallout” och detta är ett spår i klassisk Yo La Tengo-stil. Det funkar alldeles utmärkt 2022. En behöver inte alltid återuppfinna hjulet.