Redaktionens favoriter v. 35

Moon Panda pressbild

Dags att få fart på den här skutan igen efter alldeles för många veckors lättja och ledighet. Det är fredag och HYMN-redaktionens kanske allra finaste tradition är tillbaka.

Moon Panda – ”Submarine” (låt)

Dansk-kalifornska duon Moon Pandas nya singel ”Submarine” är en soft och groovy pärla som passar bra nu när terminen rullat igång. Samtidigt som låtens karaktär är lugnande finns nämligen en festlig underton som kan behövas när veckorna känns långa. Musikaliskt låter det som om Tame Impala jammat med Portishead.

Wild Pink + Julien Baker – ”Hold My Hand” (låt)

En av de höstplattor vi ser fram emot mest kommer från Wild Pink. ILYSM, som Brooklyn/Queens-bandet släpper den 14 oktober, innehåller nämligen gästspel från favoriter som J Mascis (Dinosaur Jr.), Ryley Walker och Julien Baker. Sistnämnda är duettpartner på nysläppta balladen ”Hold My Hand” och vackert är bara förnamnet.

Arctic Monkeys – There’d Better Be A Mirror Ball” (video)

Brittiska Arctic Monkyes har lämnat indierocken bakom sig och de fortsätter att utforska den svala och melankoliska popmusik som präglar förra albumet Tranquility Base Hotel & Casino. Balladen ”There’d Better Be A Mirror Ball” är majestätisk, mystisk och svävande, färgad av ett tonläge som både återhållsamt och färgsprakande. Videon känns minst sagt passande.

Frankie Cosmos – ”Aftershook” (video)

Frankie Cosmos är tillbaka och nya singeln ”Aftershook” är en snygg och medryckande indielåt som befäster bandets position som ett av de bästa alternativrock-banden. Låten är hämtad från kommande albumet Inner World Peace.

aux animaux – ”Devil Inside” (video)

Med nya ”Devil Inside” tar aux animaux sitt ”hauntwave-sound” vidare. Låten får oss att se än mer fram emot kommande epn Hauntology. Se den intressanta videon, där ett busigt gothgäng spökar längs Stockholms gator.