PREMIÄR: Johan Gustav Comba – ”Lasso”

Foto: Jens Dohnberg

Även om juli månad börjar nå vägs ände och skolstarten bara är ett par veckor bort får vi inte glömma att även augusti är en ypperlig sommarmånad.

Vårt givna augusti-soundtrack i år är ihopsnickrat av Johan Gustav Comba (känns igen från Milano Sun) – som sedan ett år tillbaka är baserad i hemstaden Göteborg efter 11 år i Stockholm.

Det är också en sen kväll i Stockholm debutlåten ”Lasso” handlar om, att bli kär över en natt och att våga släppa allt och följa den känslan.

– Hela projektet föddes när jag hade en dipp och inte tyckte det var så kul med musik, men i studion hittade jag tillbaka till soundet som jag hade när jag började spela musik – med soul, svängig pop och låtar i dur. När jag var liten brukade min mamma lyssna på Orup och min pappa på Bo Kaspers Orkester, jag tror man kan höra det i mina låtar. ”Lasso” är en drömsk låt som är medryckande med sitt grooviga baskomp och funkiga trummor, säger Johan. 

Somriga ”Lasso”, som är den första singeln från Johans kommande album Hötorgskonst, har idag premiär på HYMN.