INTERVJU + VIDEOPREMIÄR: Vulkano – ”Fantasy vs. Reality”

Press

Vulkano är aktuella med singeln ”Fantasy vs. Reality” och detta är en medryckande och fantasieggande poplåt som sätter sig efter första lyssningen. Ljudbilden är lekfull, med en charmig text, där lyssnaren kastas in i trions fantastiska universum på direkten. Idag har låtens video premiär på HYMN. Läs även vår intervju.

TITTA NEDAN!

Vad handlar låten om?

– Den kommer från en ganska mörk plats. Cissi hade precis flyttat till LA och hade inte riktigt hittat sin plats i stan och spenderade mycket tid ensam. Hon var i ett långdistans förhållande till sin expojkvän i Sverige som började svaja. Som vanligt när hon är ledsen djupdyker hon in fantasy. Några gamla favoriter är Harry Potter och Sagan om ringen. “Det blir som en trygg plats där allt är bra och jag kan glömma all skit som pågår runt omkring”.

– Känslan av att inte vilja vara i den vanliga världen och drömma sig bort i fantasin är både vacker och fruktansvärt sorglig. Låten handlar om det. Hela bandet kan identifiera sig med den känslan.

Hur var det att göra videon?

– Vi är stora Lord of the Rings-nördar så det här var lite av en dröm att få filma. Vi samlade en grupp vänner – de långa fick vara alver och de korta hobbits. Love is Shouty but Iconic gjorde stylingen. Lisa och Cissi var så klart hobbits. Vi har alltid identifierat oss mycket med Merry och Pippin.

– Rebecka är Gandalf the white. Det kändes självklart. Hon har en sån lurig pondus som Gandalf och det var så passande att gestalta Gandalfs återkomst eftersom Rebecka på samma sätt gör återkomst i bandet efter hennes paus. Även Gollum, Aragorn och Bilbo kan spottas i videon.

Hur gick tankarna innan inspelningen?

– Orginalhistorien Lord of the Rings är ju väldigt mansdominerad så vi ville göra en version när alla roller spelas av kvinnor och ickebinära. Det är en familj i Nacka som har gjort om sitt garage till en helt perfekt hobbithåla. De tyckte det var en kul idé och lät oss filma där. Det heter Hobbit Stockholm och är ett bed and breakfast.

– En del scener i videon är ganska direkt kopierade som till exempel Aragorn och Arwens romantiska scen på bron, andra scener är helt fritt inspirerade av filmerna.

Gillar ni att spela in videor? Får en känsla av att ni gillar att uttrycka er visuellt. 

– Ja! Cissi är regissör och vi är alla väldigt visuella personer så det är en naturlig del av vårt skapande. Så fort vi skrivit en låt börjar vi fundera på hur den ser ut.

Vad händer i sommar?

– Vi har spelat in ett helt album och jobbar på en massa kul videos nu som vi kommer släppa under sommaren!