Redaktionens favoriter v.19

DC Gore. Foto: David J East

Då var det återigen dags för HYMN-redaktionen att fira in helgen med lite goa musiktips.

DC Gore – ”I Like You” (video)

Om man lyssnar till texten på DC Gores nya singel så verkar han inte gilla särskilt mycket här i livet – förutom den han sjunger till då. Vi gillar i alla fall den här låten och videon, som är den tredje från kommande debutalbumet All These Things. Hett tips till dig som tycker om Hot Chip, Pulp och åttiotalets mest dansanta pop.

wy – ”Teeth” (låt)

Att Ebba Gustafsson Ågren i Malmöduon wy har en av Sveriges bästa indieröster är fakta. Singeln ”Teeth” – hämtad från kommande EP:n Something Amazing – är ett av många exempel på detta, men det tydliggörs extra mycket i och med låtens minimalistiska karaktär. Extremt bra låt där Ebbas stämsång är pricken över i:et!

Domus – ”Party Animals (part I)” (låt)

Domus är tillbaka med en ny bländande ljudresa och idag landar den första delen av dubbelsingeln ”Party Animals”. På singeln får elektroniska postkrautiga rytmer och arpeggion samsas med en mer fritänkande instrumentering och ljudbild där gamla hjältar som Mogwai, Yo La Tengo, Autechre och Enino Morricone ger sig till känna. Fly den bistra verkligheten för en stund och låt dig uppslukas av en eskapistisk elektronisk dröm. Part II av ”Party Animals” släpps den 20 maj.

Abu Nein – ”I Am Emptiness” (låt)

Det finaste mörkret kommer just nu från synth- och darkwave-akten Abu Nein. Nya singeln ”I Am Emptiness” trollbinder lyssnaren genom ett dystert, dovt och vackert landskap. Oemotståndligt!

DK FOX – ”Get What You Give” (låt)

Enmansprojektet DK FOX – bestående av Fredrik Serholt – är tillbaka med nya och psykedeliska poplåten ”Get What You Give” Ett spår som påminner om Unknown Mortal Orchestra, där softa 80-talsvibbar samsas med soliga 60-talsmelodier.

Ozzy – ”YSL” (låt)

Ozzys aktuella singel ”YSL”är en snyggt producerad hiphop-låt som med största säkerhet kommer att snurra flitigt i sommar. Detta är första nya låten på över ett år och sägs vara ett svar på en mörk period i livet.