Easy October gästar Klubb HYMN – intervju med Kristoffer Hedberg

På torsdag gästar Easy October med Kristoffer Hedberg i spetsen Klubb HYMN i Göteborg. Daniel Andersson kontaktade Kristoffer för att ställa några frågor.

Hur är Easy Octobers status 2022?

– Status våren och sommaren 2022 är sådan att jag och Kalle har gjort och kommer göra en hel del duogig. Spelsuget är stort och behöver stillas helt enkelt. 

”Men ser en till vad som driver mig som låtskrivare och artist så är det i grund och botten detsamma som för 10 år sedan”

Är situationen annorlunda idag än för 10 år sedan?

– Denna fråga skulle jag nog kunna lägga ut svaret ordentligt på, från olika perspektiv och så vidare. Men ser en till vad som driver mig som låtskrivare och artist så är det i grund och botten detsamma som för 10 år sedan. Jag vill uttrycka mig genom musik, kunna släppa skivor och spela för en publik. Det är något jag fortsatt med och känner mig mycket stolt över att ha kunnat göra.

Det kommer ett nytt album. Berätta om skivan.

– Ja, det är mer eller mindre en renodlad countryplatta. Åtminstone om en filtrerar countryn genom tre västkustkillar och spelar in i ett hus i Uddevallas hamn. Låtarna kom väldigt snabbt till mig och alla skrevs under en vecka. Det har varit en väldigt inspirerad process. Sen har vi spelat in i omgångar och inte på något sett stressat fram något resultat. Tror det första spelades in i mars 2019. Fortfarande oklart när plattan är helt klar och släpps.

Vad har du gjort sedan förra fullängdaren Nowhere But Here, Vol. 3?

– Skrivit nämnda platta, förlovat mig, byggt ett hus på landet och en studio, cyklat och insett att livet kan vara alldeles, alldeles underbart.

Du spelar på Klubb HYMN i övermorgon. Vad kan publiken förvänta sig?

– Förhoppningsvis levererar jag och Kalle på topp. Och med det menar vi minimalt med felspel, maximalt med känsla och ett ”carpande” av stunden utan dess like.

Har du någon favoritlåt som du alltid framför?

– Som alltid är det den nyaste låten som är roligast att spela. Vi kan här med lova att spela en ny låt från den kommande country-plattan.

Vad händer i vår?

– Det blir många mil cykling, en hel del gig och förhoppningsvis får vi lite tid över till att färdigställa plattan.