VIDEOPREMIÄR: Xenia Kriisin – ”Dyngan”

Foto: Ana Ran Hansen

Göteborgsbaserade Xenia Kriisin är en av landets mest karismatiska sångerskor och nya singeln ”Dyngan” är en kraftfull och ärlig ballad som ruskar om och griper tag. Kriisins röst, djup och stark, kan liknas vid en naturkraft, vars råa framtoning trollbinder från första ton. Musiken påminner progg eller teatralisk gospelrock, men det är svårt att hitta en referens som gör denna låt rättvisa. Då är det bättre att skaffa sig en egen uppfattning genom att lyssna.

”Dyngan” är Kriisin första material sedan 2015 och låten är ett smakpov från tredje albumet Psalmer för de oheliga.

TITTA NEDAN!

Videon är gjord av Donovan von Martens.

Psalmer för de oheliga släpps den 12 maj och är Disney-ballader för vuxna, handklapp i luften, arvsynd i paradiset, heliga gospelkörer och trasiga gitarrsolon som hjälper oss att läka, trösta och ge oss fortsatt kraft att våga vara sköra, starka och drömmande varelser på liv och död.