Story of the Song: Boy With Apple

Göteborgsbaserade Boy With Apple är aktuella med singeln ”Brighter Than the Sun” och det är denna låt som diskuteras och framförs i dagens Story of the Song-video. En avskalad version som skiljer sig en hel del från originalet. Ta sedan del av nedanstående intervju.

Hur är det att uppträda framför kameror? Känns det bekvämt? 

– Det är alltid lite speciellt att prestera under press, man får försöka ta situationen som den kommer.

Är det svårt att banta ner musiken på detta sätt?

– Definitivt en utmaning. Vår musikstil och sound lutar sig en del på en stor mängd effekter. Men förhoppningsvis gömmer sig fortfarande en bra låt under alla lager av effekter. Tanken med att spela in i en kyrka var att vi fortfarande kunde få reverb och eko på naturligt sätt, istället för effektpedaler.

Hur kommer det sig att ni valde att spela ”Brighter Than the Sun”? 

– Låten började på akustisk gitarr och växte till studioversionen med breakbeat, synthar och andra jönsiga saker. Därför tänkte vi att det var lätt att koka ner den till en akustisk version igen. Dessutom är det vår senaste släppta singel.

Finns det någon låt som ni själva vill tolka?

– Vi kan aldrig komma överens om en låt att göra cover på så det blir alltid att vi skriver egen musik istället. Vi var lite inne på att göra en shoegaze version av ”Across the Universe” men det blir nog inte av. 

”Vi är alla tre stora musiknördar och musiklyssnare så att kunna få vara bandet andra människor lyssnar på är superskoj och uppfyllande”

Hur länge har ni existerat som band? Och vad är det bästa med att syssla med musik?

– Boy With Apple bildades 2019. Men vi har även spelat tillsammans i andra band innan detta när vi var tonåringar. Musik, om den görs rätt, har kraften att kommunicera en enorm mängd känslomässig information och komplexitet i ett ögonblick. Musik förvandlar tid och rum samtidigt som den för en till nutid. Vi är alla tre stora musiknördar och musiklyssnare så att kunna få vara bandet andra människor lyssnar på är superskoj och uppfyllande.

Vad händer i vår?

– Gig i Göteborg och Stockholm, möjligen Malmö. Vi sa i början av året när det fortfarande var lockdown och inte fanns något att göra att vi skulle skriva ett album. Men nu när allt är igång igen blir det svårare att hitta tiden. Vi skriver fortfarande nytt material men det tar lite längre tid än vad vi tänkt.

Story of the Song produceras av Westside Music Sweden.