Redaktionens favoriter v.7

Kurt Vile. Arkivbild. Foto: Annika Berglund/Rockfoto

Fredagstraditionen Redaktionens favoriter är ett säkert helg-tecken. Här är de bästa musiktipsen från den senaste tiden.

Kurt Vile – ”Like Exploding Stones” (video)

I veckan kom nyheten att Kurt Vile kommer på Sverigebesök i höst, närmare bestämt till Plan B i Malmö den 17 september. Och minst lika glädjande är det att titta på videon till nya singeln ”Like Exploding Stones” som gästas av James Stewart från Sun Ra Arkestra. Vem styr upp ett rullskridskodisco i helgen?

S. Carey – ”Break Me Over” (låt)

S. Carey, Bon Iver-trummisen vars musik inte ligger jättelångt från sin bandledare Justins, är aktuell med en ny singel. Det här borde vara rent guld för den som älskade For Emma, Forever Ago!

Hatchie – “Giving The World Away” (låt)

Harriette Pilbeams andra Hatchie-album är på väg. I april släpps Giving The World Away och titelspåret som kom i veckan är en snyggt uppdaterad version av den pop- och shoegaze-hybrid som australiensiskan gjort sig ett namn på hittills.

Future Islands – ”King Of Sweden” (låt)

Amerikanska Future Island har släppt en låt med låttiteln ”King Of Sweden” och det är lite överraskande. Det är mindre överraskande att låten är riktigt bra.

Widowspeak – ”The Jacket” (låt)

”The Jacket” är titelspåret fron Widowspeaks kommande album och det är en stark indiepoplåt i midtempo som påminner om The Velvet Underground anno 1967-68. Ett bra spår som bådar gott inför nämnda album.