Redaktionens favoriter v.2

Father John Misty. Foto: Samuel Isaksson/Rockfoto

Nytt år men vår fredagstraditiom består. Här är Redaktionens favoriter v.2. Njut av helgen!

Father John Misty – ”Funny Girl” (låt)

Josh Tillmans Father John Misty är tillbaka och som vanligt bjuds det på lika delar glättig Hollywood-känsla och dysterkvistsfasoner. Det är kanske inte alltid helt lätt att ta Father John Misty på allvar, men det är ju inte meningen heller. Skriv upp den 8 april i kalendern, då anländer nämligen nya albumet Chloë and the Next 20th Century.

The Smile – ”You Will Never Work in Television Again” (låt)

Det ganska trista bandnamnsvalet till trots – Radiohuvudena Thom Yorke och Jonny Greenwood har gjort det här årets första riktiga rockbanger tillsammans med Sons of Kemets trummis Tom Skinner. Drömtrio!

Los Bitchos – ”Pista (Fresh Start)” (låt)

Receptet för att bli på gott humör i en grådaskig pandemievighet stavas Los Bitchos. Nysläppta singeln är cumbiadoftande psykedelia som verkligen får oss att längta efter ljusare tider.

The Hellacopters – ”Eyes Of Oblivion” (låt)

I slutet av förra året släppte The Hellacopters singeln ”Reap A Hurricane” och nu anländer uppföljaren ”Eyes Of Oblivion”. Ljudbilden är minst sagt bekant och det bevisar att bandets rock fungerar lika bra nu som då. Tillsammans med förstnämnda singel blir detta mycket rock för pengarna.

Saba feat. Krayzie Bone – ”Come My Way” (låt)

Saba har slagit sig samman med Krayzie Bone och slutresultat ät tillbakalutad hiphop av bästa sort. Saba är mer eller mindre alltid värd att uppmärksamma – fler borde få upp ögonen för 27-åringens musik.

Pearl Charles – ”Givin’ It Up” (låt)

Pearl Charles tenderar att vara som bäst när musiken rör sig mellan country och 70-talsdisco, och nya singeln ”Givin’ It Up” hamnar mittemellan nämnda referenser. Soft musik som fungera perfekt när en vill varva ner.

Viktoria Ottosson – ”Wieselgrens falafel” (låt)

Viktoria Ottosson har precis släppt sin debut EP Comfort Food och öppningsspåret ”Wieselgrens falafel” är en elektronisk poppärla som är både melankolisk och omfamnande. Denna kombination är inte helt lätt att få till, men Viktoria lyckas.