Redaktionens favoriter v.50

Girlpool. Foto: Alexis Gross

Sista omgången innan juluppehållet – här är HYMN-redaktionens favoriter vecka femtio.

Girlpool – ”Faultline” (låt)

Det är svårt att tro att det är samma band som 2014 släppte den quirky Moldy Peaches-doftande självbetitlade debut-ep:n. Girlpool har vuxit upp och är idag ett band med ett moget sound, men de är minst lika intressanta nu som då. Nya singeln ”Faultline” rekommenderas varmt.

STEPH – ”Leave it” (låt)

Malmöitiska STEPH är en av Sveriges hetaste R’n’b-sångerskor just nu. ”Leave It”, som handlar om en relation på upphällningen, visar verkligen upp den otroliga sångröst som hon besitter.

Nutid – ”Next Christmas” (låt)

Julen är som bekant snart här och Nutids fina instrumentala jullåt är ett stämningsfullt spår att repeat-spela under helgerna.

Cat Power – ”I’ll Be Seeing You” (video)

Det är mindre än en månad kvar till Cat Power släpper sin tredje skiva med covers. En av alla de klassiker som tolkas på det albumet är Billie Holidays vackra ”I’ll Be Seeing You” och i veckan kom Chans version ihop med en väldigt fin video.

The Hellacopters – ”Reap A Hurricane” (låt)

The Hellacopters är tillbaka med nya singeln ”Reap A Hurricane” och det låter minst lika bra som 1997. Inget annat svenskt band har varit lika bra på rock’n’roll och det är bara att bocka och buga för mästarna har återvänt med ny studiomusik. Detta är en tidig julklapp för gruppens alla fans och nästa år kommer ett album.

Matilda Magnusson – ”Kim och Maria” (låt)

Visprogg är kanske inte den genre som man framför allt associerar med julmusik. Men Matilda Magnusson, bland annat känd för sina fina Björn Afzelius-tolkningar och för sina insatser med Nynningen, släppte i veckan en alldeles förtjusande singel. ”Kim och Maria” utspelar sig på den lokala kvarterspuben och vad som initialt kan verka lite tragiskt får denna gång ett lyckligt slut.