Redaktionens favoriter v.48

Wilma Nea. Foto: Ebba G. Ågren

Det är fredag och som vanligt inleder vi helgen på bästa sätt genom att tipsa om musikaliska guldkorn från den senaste tiden.

Wilma Nea – ”Days Like This” (video)

Wilma Nea tillhör Sveriges mest intressanta indiepop-artister just nu och det är lätt att älska nya retrodoftande singeln ”Days Like This” från kommande debutalbumet som släpps tidig vår 2022. Ebba Gustafsson Ågren har gjort den tillhörande videon och som vanligt när Ågren har ett finger med i spelet är estetiken ögongodis deluxe.

Lisa Wanloo – Shadows (album)

Lisa Wanloo bör inte vara obekant för den vane HYMN-läsaren men nu är det äntligen dags för denna talangfulla göteborgare att albumdebutera. Shadows är nio spår rent guld i skarven mellan varm folkpop och larmig sadcore. Rekommenderas varmt som repeatlyssning i decembermörkret! Och om du befinner dig på Viva Sounds i helgen är Lisa Wanloo ett måste i programmet.

Phoebe Bridgers – ”Day After Tomorrow” (Tom Waits-cover)

Phoebe Bridgers levererade sin årliga julcover den här veckan. Denna gång är det Tom Waits ”Day After Tomorrow” som tolkas på ett gåshudsframkallande sakralt sätt och under de 6 minuter som låten pågår är det som om tiden står stilla. 100% mys.

The Linda Lindas – ”Nino” (video)

Världens mest hajpade (och yngsta) riot grrrl-band just nu The Linda Lindas har släppt en ny singel. ”Nino” är en hyllning till gitarristens katt och, både låt och video bjuder förstås på så mycket charm att vi inte kan värja oss.

Cloudpocket – ”Default” (låt)

Cloudpockets debutsingel ”Default” är en funkpop-låt som andas som andas 70-tal, men ljudbilden går även att spåra till 00-talet. Musiken är medryckande, soft och välproducerad. Det ska bli spännande att följa detta projekt.

Kids On A Crime Spree – ”All Things Fade” (låt)

Band som signats av Slumberland Records håller mer eller mindre alltid hög klass och är du ett fan av driven indiepop av klassiskt 80-talssnitt, så är Kids On A Crime Spree ett måste. Aktuella singeln ”All Things Fade” är en studsig och jangle-inspirerad poplåt som sätter sig omedelbart.