PREMIÄR: Toi Let – ”Goat Burner”

Press

Malmöbaserade Toi Let har sina rötter i Sandviken och med rivaliteten till Gävle vill bandet piska upp stämningen inför julfirandet. Det behövs ingen kärnfysiker för att förstå tematiken bakom gruppens nya singel ”Goat Burner” – en låt som HYMN premiärspelar innan morgondagens release. Inte för att uppvigla, utan för att det är en riktigt bra låt.

LYSSNA OCH TA SEDAN DEL AV EN KORTARE INTERVJU!

Berätta om singeln ”Goat Burner”.

– Det är en uppvigling till att bränna ner Gävle till grunden. Låten handlar om ett scenario som kan ha hänt men framförallt vill vi att den där geten ska brinna och ge folk idéer på hur man kan gå tillväga.

”Goat Burner” beskrivs som en jullåt i pressreleasen. Vilka jullåtar skulle passa tillsammans med denna på en jullspellista? 

– Det här är en jullåt som kanske inte passar med så många andra kända jullåtar men vi skulle vilja tipsa om:

YAST – ”If Santa Ain’t Real”

Ljudbilden är skönt skitig. Hur jobbar ni för att hitta rätt känsla?

– Vi jobbar inte stenhårt på det men ljudbilden är till rätt stor del upp till vår producent Emil Isaksson på Studio Möllan i Malmö. Han vet hur vi vill ha det och löser det. 

Vad är det som händer när Toi Let strålar samman i en studio? 

– Ja, det man gör mest är ju att vänta på att Emil ska ställa in ljud och skit så det blir ju mycket mobilspel och sånt. Mycket tid går ju åt till att välja lunch också. 

Hur ser framtiden ut?

– Vi ska på malmöturné. Först ska vi spela med Solen på Babel och sedan ska vi äntligen få spela på Mess on the horn på Mässingshornet i januari! Vi hoppas på att få spela så jävla mycket för det är så kul. Boka oss till ert julfirande med firman! Eller till nåt gig. Sedan hoppas vi att någon modig jävel fjuttar eld på den där geten såklart. Håller tummarna! God Jul!

Titta på video nedan: