Redaktionens favoriter v.40

Youth Lagoon. Foto: Petter Hellman/Rockfoto

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att lista ett gäng musikaliska favoriter från den senaste tiden. Den här gången är det en och annan cover på listan.

Youth Lagoon – ”Goodbye Again” (John Denver-cover)

Youth Lagoon (aka Trevor Powers) har utannonserat att han kommer att släppa en jubileumsutgåva av tio år gamla The Year Of Hibernation i början av december. Ett av extraspåren som finns på denna platta är en liveinspelning av John Denvers ”Goodbye Again” som Powers spelade in 2011. En mycket vacker tolkning.

Julia Logan + Nina Persson – ”One Mile From Heaven” (Bobb Trimble-cover)

Ännu en cover som fångat vår uppmärksamhet i veckan. Denna gång rör det sig om en ljuvlig duett mellan stjärnskottet Julia Logan och veteranen Cardigans-Nina. Missa inte heller originalet från 1980 om detta är en låt som gått dig förbi.

Cat Power – ”Bad Religion” (Frank Ocean-cover)

Gissa vad vi har här då? En till cover! Chan Marshall är en mästarinna på att omvandla klassiska låtar till säregna covers och i veckan kom beskedet att hon släpper en tredje Cat Power-skiva med covers i januari. Redan nu går det bra att repeatlyssna på hennes tolkning av Frank Ocean-låten ”Bad Religion”.

Hand Habits – ”Clean Air” (låt)

Hand Habits nya singel ”Clean Air” fångar en varm och känslosam stämning och den lättsamma atmosfären gör att låten sätter sig efter första lyssningen. Ljudbilden präglas av stråkar, starka melodier och softa trummor.

Molly Payton – ”January Summers” (låt)

Nya Zeeländska Molly Payton är en av alla dessa artist som skapar indiepop som om det vore 1998 – det är dock svart att motstå ”January Summers” sprittande janglepop. Payton är aktuell med skivan Slack.