Redaktionens favoriter v.38

Hatchie. Foto: Sophie Hur

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att lista ett gäng musikaliska favoriter från den senaste tiden.

Hatchie – ”This Enchanted” (låt)

Australienska Hatchie har fått amerikanskt skivkontrakt och det är kvalitetsbolaget  Secretly Canadian som lyckats fånga detta stjärnskott till sitt stall. Nya singeln ”This Enchanted” är en naturlig utveckling av sångerskans karakteristiska sound, lika delar modern pop som nostalgisk shoegaze alltså.

Efterklang – ”Hold Me Close If You Can” (låt)

Efter en mycket lyckad platta på danska har Efterklang återgått till engelska språket och den senaste i raden av singlar är en gåshudsframkallande ballad. Sublimt är bara förnamnet.

She/Beast – ”Partner in Crime” (låt)

Katja Nielsens She/Beast drar också ned på tempot på nya singeln ”Partner In Crime” men skruvar upp förväntningarna rejält inför debutalbumet
Violent Tendencies som släpps den 22 oktober. En skiva som enligt uppgift ”bottnar musikaliskt i 60-talets garagerock och girl groups, där texterna berättar om tio olika kvinnliga mördare och deras gärningar”. Vi är mycket nyfikna på resultatet!

K-Bird – ”I Don’t Wanna Get Over You” (låt)

Katti von Sparrs K-Bird följer upp singeln ”My Song” med ”I Don’t Wanna Get Over You” där hon sjunger med en sån vacker desperation i rösten att nackhåren reser sig. Andreas Grube står för utmärkt produktion.

Rome Is Not A Town – ”Poison” (låt)

Göteborgsbaserade Rome Is Not A Town är strax tillbaka med EP:n Living In The Waitlist och nya spåret ”Poison” är ett energifylld låt som osar av attityd och nerv. Detta är en singel som borde ge bandet än mer kredd världen över.