Redaktionens favoriter v.34

Majorelle Blue pressbild

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att lista ett gäng musikaliska favoriter från den senaste tiden.

Majorelle Blue – ”Game Over” (låt)

Grand i parken har bjudit konserttörstiga Malmöbor på spelningar i stort sett hela sommaren och även ikväll blir det livemusik på plattan i Folkets park. Ett av Sveriges mest intressanta indieband, Majorelle Blue, står för underhållningen och det är också releasefest för purfärska singeln ”Game Over”. En dataspelsdoftande popbanger som hämtar inspiration från skev maktbalans. Lysande på alla sätt och vis!

Goat – Headsoup (album)

Ett givet album för höstens lyssning är det senaste från svenska Goat. Idag släpps Headsoup – en samling med B-sidor, edits och spår som aldrig tidigare givits ut på något album. Med på albumet finns även de nya singlarna ”Queen of the Underground” och ”Fill My Mouth” som släpptes tidigare i år. Genomgående en bländande samling med vida influenser som ger funkiga rytmer, fuzziga explosioner, jazziga toner och slingrande gitarrer. Allt genom ett filter av rock-psykedelia.

Ada Lea – ”partner” (låt)

Kanadensiska sovrumspoppiga singer/songwritern Ada Lea är aktuell med sin tredje singel från kommande albumet one hand on the steering wheel the other sewing a garden. Grymt snygga spåretpartner” får oss verkligen att bli nyfikna på vad denna Sadle Creek-signing har att bjuda på. Skivan släpps den 24 september.

Peach Baby – Sensations (EP)

Äntligen dags för nytt EP-släpp för Peach Baby (tidigare SaidArtch)! Malmötrion bjuder som vanligt på växelvis leadsång, melodiösa stämmor och tidlös poppig rock.

Enumclaw – ”Cinderella” (video)

Amerikanska indiebandet Enumclaw har gjort sin egen variant av Askungen och detta har fått dem att kvala in till denna lista. Sedan är låten i sig väldigt bra.

Folke Nikanor feat. Anna Järvinen – ”I det guldiga prasslet” (låt)

Folke Nikanor och Anna Järvinen har skapat en riktigt härlig folkpoplåt som sprakar i regnbågens alla färger (med guldkant). Detta är ett spår med stark repeatkänsla.