Redaktionens favoriter v.23

Orville Peck

Sista Redaktionens favoriter innan sommaruppehållet hittar ni nedan. Njut av helgen!

Orville Peck – ”Born This Way – The Country Road Version” (Lady Gaga-remix)

Lady Gagas ikoniska album Born This Way fyller tio år i år och för att fira detta kommer en jubileumsutgåva att släppas nästa vecka. Till den har ett antal artister gjort remixer och hur underbar är inte Orville Pecks country-version av titelspåret?

Molly Burch – ”Heart Of Gold” (låt)

Austin-baserade Molly Burch har hälsat på hos Tennis (Alaina Moore och Pat Riley) och spelat in ett nytt album på deras hemmastudio. Resultatet, Romantic Images, släpps den 23 juli. Tredje singeln därifrån är inte en Neil Young-cover som man kanske skulle kunna tro, men en retrodoftande låt som får det är rycka lite i disconerven.

Ohmme – ”Girl Loves Me” (David Bowie-cover)

Ännu en briljant cover att repeatlyssna på! David Bowies ”Girl Loves Me” från 2016 års mästerliga Blackstar kläs i otroligt snygga experimentella kläder av Chicago-duon Ohmme och vi njuter till max av denna drabbande tolkning.

Jilted Jonas – ”Silent Kisses” (låt)

Jonas Markbäcks Jilted Jonas fortsätter att förvalta swindie-arvet på bästa sätt. Dagsfärska ”Silent Kisses” är den enda solskenspop-dängan du behöver den här helgen. Precis som förra singeln ”Born To Be Bla Bla Bla” är den nämligen svårt beroendeframkallande.

Pink Milk – ”Blue Eyes (River of Glass)” (låt)

Duon Pink Milk är tillbaka efter ett längre uppehåll och deras nya singel ”Blue Eyes (River of Glass)” är en arenadoftande shoegazebanger, som borde eka mellan husen från norr till söder under hela sommaren. Helt enkelt toppklass!

Gula Gången – ”Sommaren 21” (video)

Hur låter sommaren 21? Gula Gången har svaret. En kan komma långt med poppunk och glada miner – åtminstone för att platsa på den här listan.