Redaktionens favoriter v.22

ionnalee. Foto: John Strandh

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att lista ett gäng musikaliska favoriter från den senaste tiden-

ionnalee – ”Sommaren är min och jag kommer tillbaka” (låt)

Jonna Lee, ionnalee, iamamiwhoami – artisten, låtskrivaren, producenten och regissören har under de senaste tio åren släppt ifrån sig musik i diverse skepnader. Aldrig förr har hon dock gett ut en originallåt på svenska. Men nu så! Här är ljuvliga ”Sommaren är min och jag kommer tillbaka”. Föredrar du engelsk text? Misströsta ej, spåret finns också på detta språk, under titeln “Summer Never Ended the Damage Was All Mine”.

Mary Mi – ”Mountain King Hall” (låt)

En poptolkning av ”Bergakungens sal” är en av de snyggaste låtarna vi har hört den här veckan. Stjärnskottet Mary Mi går från klarhet till klarhet och sättet på vilket hon väver ihop det klassiska stycket med moderna tongångar är både imponerande och mycket svängigt.

Chvrches  feat. Robert Smith – “How Not To Drown” (låt)

Att Robert Smiths (The Cure) röst passar fint i electrokläder blev vi ju varse om redan 2010 när han gästade Crystal Castles hit ”Not in Love”. Den här gången är det Chvrches som gästas av den legendariske sångaren.

DOGG POUND DAYS (utställning)

Karabo Mooki fångar hur den sydafrikanska skatepunkkulturen i Soweto håller ungdomarna borta från kriminalitet och farligt (nåväl) leverne. Galleri REDAN på Södra Förstadsgatan i Malmö bjuder på svartvitt musikdokumentärt foto när det är som bäst och en välkommen resa, om än bara bildlig, till södra halvklotet. Vernissage idag fredag 5/6, utställning till och med 7/6 – passa på! Facebookevent hittar du här.

Brigaden – ”Nio liv”/”Ekmans ö” (tvåspårs-singel)

När HYMN skulle köra sin första klubbkväll på Grand i Malmö 2015 och vi skulle diskutera vilka band vi ville ha svarade vår Malmöredaktör på en sekund utan att tveka: ”Brigaden”. Så blev det och kvällen var fantastisk. Brigaden har därefter inte gjort så mycket väsen av sig, men vi placerade deras mästerverk ”Moralen” på vår spellista med det gångna decenniets 50 bästa svenska låtar. Nu är de tillbaka med en tvåspårs-singel som en försmak till sitt kommande, tredje album. De båda låtarna indikerar att bandet vilat sig till toppform.

Woods – ”Waiting Around For A New Me” (låt)

Skogsrockarna Woods har precis släppt en utökad version av senaste albumet Strange To Explain och somriga ”Waiting Around For A New Me” känns som en perfekt låt för soliga dagar i juni.