VIDEOPREMIÄR: Joe Moon – ”Letters From School”

Foto: Nils Ekman

Göteborgsduon Joe Moon skapar modern och lo-fi-doftande soulpop med R&B-influenser. Och tidigare i år släpptes debutsingeln ”Loving You Is Sweeter Then Ever” (en utmärkt cover på Four Tops-låten med samman namn).

Aktuella singeln ”Letters From School” påminner om amerikanska Unknown Mortal Orchestra – ljudbilden är avskalad, överflödiga beståndsdelar har skalats bort och detta har resulterat i ett spår som känns perfekt balanserat. Joe Moon har hittat sitt sound och de vet vad som krävs för att nå dit.

Idag premiärvisar HYMN videon till ”Letters From School” – regisserad av Per Forslund.

Forslund förklarar att en del av hans ambition var att förmedla känslan av att vara instängd i sitt eget huvud. Att det kan vara frustrerande för en och själv och andra att man är svår att nå, men också någonting värdefullt; att ha tillgång till ett eget inre rum. 

TITTA NEDAN!


Joe Moon planerar att släppa ett album i juni.