Musikvideor du inte vill missa: april

Press

Little Simz knockade oss i april med sin mäktiga video filmad på Londons National History Museum, tillsammans med videor från St. Vincent, Tommy Cash, Cautious Clay och Cora Onori. Du hittar alla pärlorna på HYMN.

Little Simz –  “Introvert”

Beyoncé & Jay Z får nu konkurrens vad gäller grymma musikvideor inspelade på enorma muséer. Låten “Introvert” från Little Simz är en visceral essä om liv som levs i samhällets utsatta delar, driven av rädsla, utmattning, frustration, men också ett slags politiskt uppvaknande.Till det kommer en mäktig video inspelade i en mäktig lokal: självaste National History Museum i London. Koreografierna dödar.

St. Vincent – “The Melting Of The Sun”

St. Vincent har mycket spännande på G. “The Melting Of The Sun” är inte bara en bra låt, den har också översatts till härligt bildspråk i form av en färgglad, animerad, trippig och psychig musikvideo som kastar oss tillbaka i tiden.

Tommy Cash – “Racked”

Om ni som jag älskar artister vars musikvideor aldrig är “low key” eller blygsamma, då är det hög tid att uppmärksamma Tommy Cash. Alltid rolig och provokativ: Tommy Cash gör det igen i videon till “RACKED”

Cautious Clay – “Karma & Friends”

Mer underhållning på bästa möjliga sätt. Cautious Clay dras in i en lockande värld av jakt på pengar och lycka – det går minst sagt sådär (spoiler warning).

Bästa svenska video:

Cora Onori – “Free Falling”

Som en lågmäld käftsmäll levererade knock-out-kreatören Cora Onori från Malmö guld i musikvideoformat tidigare under april. Musiken går igenom olika landskap: trap, hiphop, boom bap etc. och avhandlar livets stora ämnen, som psykisk ohälsa till exempel. Ta en titt in i Coras universum.