Redaktionens favoriter v.12

Smiling. Foto: Julia Wiklund

Då var det återigen dags för redaktionen att välja sina favoriter från den gångna musikveckan.

Smiling – ”Linger” (låt)

Johan Hansson Liljeberg är just nu singelaktuell med norska punkrockakten Honningbarna där han spelar gitarr, men inte nog med det, nu är det också dags för hans indieprojekt Smiling att släppa nytt. Två EP:s, skrivna under karantän ihop med Arvid Ingvarsson, är på G och ett första smakprov kom i veckan. Missa inte balladen ”Linger” – skevt och härligt som alltid från Smiling.

Bully – ”Nothing Compares 2 U” (cover)

Hur trist än den här pandemin än har varit på de allra flesta sätt så går det inte att förneka den kreativa våg av covers som verkligen sköljt över oss under året. Klassiska ”Nothing Compares 2 U” (Sinead O’Connor/Prince)i Bullys utförande är bara en i raden av många intressanta tolkningar.

Luminous Kid feat Phoebe Bridgers – ”Mountain Crystals” (video)

Olof Grinds historia om nya Luminous Kid-singeln ”Mountain Crystals” är som en våt dröm för alla indiekids. Inte nog med att Phoebe Bridgers gästar på spoken word – låten kom till efter en suddig festkväll hos Conor Oberst. Men de tunga namnen hade inte varit nödvändiga, det här är nämligen något av det finaste Sverige har att bjuda på inom genren just nu. Vi ser verkligen fram emot debutalbumet at the end of the dream som släpps den 23 april. Fram tills dess är det bara att njuta av videon nedan, om och om igen.

Marlowe – ”One of the Last” (låt)

Mello Music Group, hemmahörande i Arizona, är ett av de mest intressanta bolagen när det gäller hiphop, soul och funk. Fokus är helt på musiken, inte på att göra artister till stjärnor, och produktionerna är ofta världsklass. Marlowe gjorde ett fantastiskt album 2020, nu är de tillbaka med ännu en toppnotering i form av låten ”One of the Last”.

Lakely – ”Cold War” (låt)

Faktiskt redan under våren 2018 kunde man höra ”Cold War” på HYMN, då vi filmade en livesession med Lakely tillsammans med Tiny Malme Sessions. Nu är äntligen låten med denna i alla avseenden förtjusande americana-duo även officiellt utgiven.

Meet Me @ The Altar – ”Hit Like A Girl” (video)

Trion Meet me @ The Altar spelar punkrock som om det vore 2001. Musiken är melodiös, spydig och uppskruvad.