Ramones anammade livekonceptet fullt ut

Ramones är ett av musikhistoriens mest kända band och likt många andra punkband – före och efter – förstod de vikten av att leverera live. Deras dumsmarta punkpop fick extra mycket energi på scen och medlemmarna var kvicktänkta nog att fånga denna känsla på tryckt vinyl.

Livealbumet It’s Alive från 1979 består av kvartettens tre första album – Ramones (1976), Leave Home (1977) och Rocket To Russia (1977). Inspelningen är hämtad från gruppens brittiska turné och spelades in på Rainbow Theatre i London 1977. Detta var med andra ord i bandets begynnelse , men ändå känns Ramones-konceptet fulländat och det går knappast att komma närmare en regelrätt liveupplevelse i hemmasoffan.

Inspelningen finns även dokumenterad på video.

Ramones släppte en mängd liveskivor, men It’s Alive är allra bäst, även om N.Y.C. 1978 kommer relativt nära. Detta var för övrigt sista kommersiella inspelningen med originaltrummisen Tommy Ramone.

Och här kan ni ta del av Kristoffer Nilssons livetext om Ramones.