PREMIÄR: Linus Gxrdfeldt – ”Cricket Beach”

Press

Linus Gxrdfeldt – till vardags poet – har slagit sig samman med självaste Mattias Alkberg och sistnämnde har både producerat och lagt kör på nya singeln ”Cricket Beach”. En indiepoplåt som är just en klassisk indiepoplåt och det räcker långt när hantverket håller så här hög kvalité – framtiden ser ljus ut för Linus Gxrdfeldt.

Linus berättar:

– ”Cricket Beach” handlar om saker som försvinner eller som är på väg att försvinna. Texten lägger något slags fokus på alltings förgänglighet, men samtidigt på alltings skönhet. Det finns ju en skönhet i förgängligheten, i det som finns en stund och sedan försvinner. Samtidigt är det så lätt att reducera allting till ”det handlar om bla bla”, det finns ju också saker som är mer oförklarliga, eller konstiga, eller poetiska. Det är det jag ofta letar efter, den där punkten där någonting skaver, där någonting skevar.

– I kontrast till den mörkare tematiken i texten så går ju musiken i ”Cricket Beach” i E-dur och är väl en av de poppigare låtarna från albumet. Som om själva musiken och melodierna desperat försöker mota iväg det där mörkret. Låten avslutas också med ett ylande saxofonsolo av Martin Ehrencrona och med kör av Mattias Alkberg – som för att verkligen försöka skrämma spökena på flykten! 

LYSSNA NEDAN!

Debutalbumet Animal Tongue släpps i april.