Musikvideor du inte vill missa – februari

Porter Robinson, Daft Punk och änsendå står för några av februari månads bästa videor som Sofie Tedenstad vaskat fram. Flera av dem sprider välbehövlig humor och smittsam optimism i dessa bistra tider av isolering och pandemi.

Purple Disco Machine – ”Fireworks (Ft. Moss Kena & The Knocks)”

I den här videon får vi se en dans-battle i ett parkeringshus mellan “boomers” och “Gen-Z”. Koreografi, koreografi, koreografi! Och humor. Och kläder. Och detaljer. En fröjd för ögat och disco-örat. Sprider välbehövlig glädje i pandemi-tider och har proppats full med klassiska musikvideo-element med en egen twist.


Porter Robinson – ”Look At The Sky”

En sorgsen, men ändå hoppfull, EDM-video. Porter Robinson möter sina inre spöken i videon till vad som enligt kritiker kan vara hans bästa låt någonsin.
– Jag ville representera de saker som vi alla bidrar med till den här världen och hur de håller även efter det att vi är borta, säger Porter om videon, som han kreativt regisserade tillsammans med Samuel Burgess-Johnson (The 1975, Tove Lo, The Japanese House).


Bomba Estéreo – ”Agua”

Färger, blommor och naturens kraft. Den colombianska gruppen Bomba Estéreo släppte i februari en vacker video till låten Agua. Den är regisserad av Jhoy Suarez och Bomba’s frontsångerska Liliana ”Li” Saumet. Klippet är filmat i gruppens hemland Colombia.


Daft Punk – ”Epilogue”

Kanske inte en regelrätt musikvideo, men den får ändå en plats på listan. Daft Punk meddelade härom veckan – via en video, så klart – att de lägger ner. Visuellt material (musikvideor såväl som långfilmer) har alltid varit en stor del av deras artisteri och vi sörjer redan.


Bästa svenska video:

änsendå – ”Nya Normala”

Bli på bra humör med denna smittsamt glada (och ironiska) video som gör sin tolkning av hur vi kan försöka ta oss an isoleringen. änsendå är ett soloprojekt av Nico Chavez, som varit aktiv i London med musik och musikvideor men flyttat till Sverige.