VIDEOPREMIÄR: Barbarisms – ”Clean Evil”

Foto: Ben McIntire

Stockholms-baserade Barbarisms följer upp förra singeln ”I Want to Change My Mind” med softa ”Clean Evil”, och det är ett spår som präglas av en tillbakalutad och avslappnad atmosfär. Musiken är medryckande och melodin sätter sig efter första lyssningen. Det bådar gott inför framtiden.

HYMN har fått nöjet att premiärvisa videon till nämnda singel, men först några ord från upphovsmakarna.

Bandet berättar:

– ”Clean Evil” handlar om att steg för steg inse att man misslyckats med att leva upp till förväntningarna på sig själv. Den handlar om att behöva leva som en bedragare i verkligheten för att kunna skydda de ideal som man bär inom sig. Och den handlar även om  nödvändigheten att vara ödmjukt inställd till sina egna höga hästar, och insikten om att det finns något dubiöst hos oss människor som kan vara både vackert och väldigt svårt att beskriva.

– Videon filmades av Ben McIntire hos den svenska konstnären Jan Håfström, som även har gjort omslaget till vår kommande skiva Zugzwang. Ben ville beskriva hur vi som individer tenderar att överdriva hur betydelsefull eller meningslös vår existens är i olika stadier av livet. Han blandar bilder på när vi i bandet njuter av en lat sommardag, med bilder av när vi framför låten utklädda till koksade alver.”  

VIDEOPREMIÄR NEDAN!

Videon är regisserad av Ben McIntyre och filmad hos Jan Håfström.