Redaktionens favoriter v.7

Ishaaq pressbild

Det är fredag och det innebär att det är därmed dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng färska musikfavoriter.

Ishaaq – ”Louis Vuitton” (låt)

HYMN har tidigare uppmärksammat Stockholmsbaserade Ishaaq för singlarna ”D-vitamin” och ”Svag karaktär”, och nu börjar det närma sig debutalbumsläpp för denne begåvade artist. Första singeln därifrån heter ”Louis Vuitton” – en experimentell pärla med orientaliska undertoner, på ständigt lika aktuella temat klass. Ingen mindre än Jari Haapalainen står för lysande produktion.

Dead in Love – ”A Beer For Twenty Five” (video)

Sveriges svar på The Kills, eller varför inte White Stripes, stavas Dead in Love och har tidigare synts i Veckas Fynd här på HYMN. Nu är de aktuella med en video till låten ”A Beer For Twenty Five”, som är färgmässigt inspirerad av kostymdramat Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner och bjuder på en härlig dos DIY-estetik.

Coral – ”instant noodles” (låt)

Snabbnudlar – en lika delar minimalistisk som genialisk företeelse. Samma adjektiv kan tillskrivas Malmöbaserade Corals nya låt vid namn ”instant noodles”.

Linn Koch-Emmery – ”Blow My Mind” (låt)

För varje släpp som kommer så blir det allt tydligare att Linn Koch-Emmery tillhör det här landets absolut bästa artister och låtskrivare när det kommer till att göra indierock med refränger som klistrar sig som tuggummi i hjärnan, redan efter ett par lyssningar. Dagsfärska singeln ”Blow My Mind” är verkligen ren och skär njutning för oss som vuxit upp med nittiotalets alternativrock och antagligen för alla andra också.

Mattias Alkberg – ”Brända skepp” (låt)

Mattias Alkberg är en bärande pelare inom svensk pop och rock och nu är han tillbaka med magnifika singeln ”Brända skepp”. Kommande albumet HÄXOR – ges ut den 1 april via Teg Publishing – handlar om livet i en patriarkal värld.

Syd – ”Missing Out” (video)

Los Angeles-baserade Syd – en del av kollektivet The Internet – är tillbaka med nya och nedtonade singeln ”Missing Out”. Ljudbilden är hypnotisk och förförande, och den sköna R&B-inramningen ger ett tidlöst intryck.