Angst Sessions – Evighetsträd


”Depparstigen” är en tidigare låt med Angst Sessions (soloprojekt av Daniel Silwerfeldt, till vardags ena halvan i dansk-svenska syntduon Den Sorte Død). Stigen har lett vidare och djupare in i Bergslagens skogar, som sägs vara en inspiration för det nya albumet Evighetsträd.

Musikaliska förgreningar letar sig ut i rymden; ekon från kosmiska musikpionjärer som Klaus Schulze och Michael Stearns hörs i Angst Sessions melankoliska rymdutflykter.

Evighetsträd är en atmosfärisk skiva bestående av fyra långa låtar som är uppbyggda med långa intron med utdragna ackord och där murriga och dova element kontrasteras av skruvade rymdljud och gnistrande syntarpeggion.

Angst Sessions vågar göra musik som är högstämd. På gränsen till pompös, och alltid med en dramatisk nerv. Helt klart skulle det här passa utmärkt som filmmusik.

[Flora & Fauna, 11 februari]

6