Redaktionens favoriter v.5

JOY. Foto: Elisabeth Eibye

Det är fredag och det innebär att det är därmed dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng färska musikfavoriter.

JOY – ”En sekund” (låt)

Ni som har sett SVT:s Tunna blå linjen kanske kände igen JOY i Malmömiljön för ett par avsnitt sedan? Inte nog med det, nu har artisten även släppt en fin singel – ”En sekund” – som finns mer på soundtracket till serien. Både serie och låt rekommenderas!

Skullcrusher – ”Song For Nick Drake” (låt)

Ett av skivbolaget Secretly Canadians absolut bästa stjärnskott just nu är
Helen Ballentines soloprojekt Skullcrusher som lyckats förföra oss gång på gång under det senaste året. Videoestetiken och titeln till nya singeln ”Song For Nick Drake” är bara ett par av många skäl till att älska det här.

DJINN – ”Love Divine” (låt)

Hemlighetsfulla DJINN är en konstellation bestående av medlemmar från Goat och Hills, och det krävs inte många lyssningar på nya singeln ”Love Divine” för att inse denna koppling. Låten är en jazzproggig och 70-talsdoftande psykedelia-pärla som borde attrahera vänner av kosmisk krautrock. Kommande albumet Transmission släpps den 23 april via Rocket Recordings.

Adrianne Lenker – ”Forwards Beckon Rebound” (video)

Adrianne Lenker är otroligt produktiv – både solo och som medlem i hyllade Big Thief, men även som producent – och nu har Lenker även hunnit med en tur ut i öknen för att spela in en DIY-video till utmärkta sololåten ”Forwards Beckon Rebound”. Förbered er på atmosfärisk ökeneskapism.

Marlowe feat. L’Orange & Solemn Brigham – ”Small Business” (video)

Marlowes album Marlowe 2 var tveklöst ett av de starkaste hip-hopalbumen som släpptes 2020. Precis som vanligt när Mello Music Group släpper musik är det fokus på ursnygga produktioner, vilket ett av skivans bästa spår, ”Small Business”, är ett utmärkt exempel på. Nu har låten blivit med video, vilken ni kan titta på nedan.