Veckans FYND: Lidandets rike, Per och Olof och Malin Christin

Lidandets rike. Foto: Linus Mattsson

Då var det återigen måndag och dags för Veckans FYND!

Lidandets rike

Lidandets rike är ett anagram på Erik Lindestad och detta är ett namn den vane HYMN-läsaren bör känna igen. Till vardags gör han bedårande electropop under pseudonymen The Land Below men nu är det dags att byta språk och till viss del spår. Hittiga ”Kör hårt bryt ben bli kär” doftar lika mycket Markus Krunegård som Familjen och gillar du svängig indiepop/electro på svenska är det här antagligen något för dig.

Per och Olof

Alltid lika pigga Rama Lama Records senaste tillskott är Per och Olof, vilket förvirrande nog är en soloartist. Per-Olof Sjödin har en bakgrund i punk-projekt/band som Alkoholisten och Avrådan och Svart Katt men nu är det snarare skev indiepop som gäller. Singeln ”Balkongen” släpptes i fredags och lovar extremt gott för framtiden.

Malin Christin

Malin Christin debuterade 2020 med låten ”Salt i såren” ihop med artistkollegan Myra Granberg – men är knappast någon novis i musikbranschen, hon har jobbat som låtskrivare både nationellt och internationellt. När hon väl började skriva musik till sig själv hittade hon sitt uttryck någonstans mellan modern svensk pop och R&B. Missa inte aktuella singeln ”Vem e du”.

Lyssna på vår spellista med FYND här.