Musikvideor du inte vill missa – december

Tack och hej 2020, men först, några musikvideor från december som ni inte får missa. Vi har hittat guldkorn från Pale Honey, King Princess, Ane Brun med flera.

Pale Honey – “Friends”

Bästa Corona-videon! Allt inleds med en gravsten med texten “In Loving Memory of Touring”. Sen får vi se vad Pale Honey hittat på den senaste tiden. Roligt, tragiskt och alldeles, alldeles underbart. En video som förtjänar mer spridning.

King Princess – ”PAIN”

King Princess och hennes flickvän Quinn Wilson har gjort denna glamourösa, härliga och lite “kinky” musikvideo som du inte vill missa. Attityden är väl allt…?

Ane Brun – ”Crumbs”

Vacker musikvideo från Ane Brun, filmad i Norge och med norsk regissör: Stian Andersen, som också samarbetat med Ane Brun på “Don’t Run and Hide”-videon och som tog hennes album-foton 2020.

Run The Jewels – ”Walking In The Snow”

När Run The Jewels släpper ny video hamnar de nästan alltid på den här listan. Det är liksom omöjligt att inte imponeras av deras ständiga nyskapande. Den här gången får vi en slags rå 80-talsinspirerad “Toy Story” där RTJ leder en revolution mot en iskall regim.

Bästa svenska video:

Odah – ”Echo

Debuterande Odah släpper en finstämd video skapad tillsammans med Hanna Welander (film/regi) och Louise Arvidsson (designer som skapat kläderna i videon). Det som får videon att fastna hos tittaren är framför allt de inledande scenerna med viskande dialog.