Redaktionens favoriter v.51

Flame Boy. Foto: Vilma Ingemarsson

För sista gången 2020 – här är ett gäng härliga musiktips från HYMN-redaktionen.

flame boy – ”Last Christmas” (Wham-cover)

Att ta sig an en sån uttjatad låt som Whams ”Last Christmas” och framföra den på ett lyssningsbart sätt är inte det lättaste men Fanny Wikström aka flame boy lyckas fint med detta. Hennes tolkning är avskalad, skör och vacker. Något att mysa till under den sista adventshelgen.

Rivery – ”One Million Miles” (låt)

Malmöbaserade Rivery bjuder på en av de finaste duetterna vi hört under veckan. Per Lindmarks och Matilda ”Mattis” Årestads röster gifter sig som honung i te. Ljuvligt med andra ord.

Ture Butler – ”Howling Dogs” (låt)

Ture Butler sticker ut i det svenska musikbruset med sin säregna blandning av gospel, soul och pop. Nya ”Howling Dogs” har sånginslag från barn och ungdomskören Malmö Unga Röster och resultatet är storartat!

Caroline Polachek – ”Breathless” (The Corrs-cover)

Caroline Polachek lyckas förvandla det mesta till popmagi och hennes cover på keltiska syskon-folkpop-bandet The Corrs stora hit från 2000, ”Breathless”, är inget undantag. Mycket snyggt.

Det jordiska – ”Demeter ringer ofta” (låt)

Det jordiska är aktuella med skramliga singeln ”Demeter ringer ofta” och detta spår glider fram i bästa Velvet Underground-stil. Umeå-bandet lyckas således engagera med beprövade medel.

Courtney Marie Andrews, Liz Cooper & Molly Sarlé – “America” (Simon & Garfunkel-cover)

Courtney Marie Andrews, Liz Cooper och Molly Sarlé har teamat upp för en bedårande inspelning av Simon & Garfunkels ”America” – passande låtval då roadtrip-suget i dessa tider av reserestriktioner är skyhögt. Tur då att man kan resa i sinnet, det är bara att sluta ögonen och lyssna!