Redaktionens favoriter v.48

Coral. Foto: Ebba G. Ågren

Det är fredag och det innebär att det är dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng färska musikfavoriter.

Coral – ”no worth” (video)

Skånska Miranda Coral Engholm lyckas än en gång förföra oss med sitt minimalistiska sound. Finstämda ”no worth” släpps ihop med en väldigt passande video gjord av Ebba G. Ågren (wy, Cuntrie).

Vilma Flood – ”Chest” (låt)

Senast vi hörde Vilma Flood hoppade hon in på en låt på I’m Kingfishers ljuvliga album från i år. Nu är hon aktuell med egna singeln ”Chest” och att Flood är en av de starkast lysande stjärnorna på Sveriges americana-himmel råder det inget tvivel om.

She/Beast – ”Born To Fight” (låt)

Andra singeln från Katja Nielsens soloprojekt She/Beast släpptes tidigare i veckan. ”Born to Fight” är precis som första singeln ”The Sadness Will Last Forever” melankolisk diy-pop när den är som allra bäst.

Rina Sawayama – ”Lucid” (låt)

Japansk-brittiska popfenomenet Rina Sawayama imponerade med albumet SAWAYAMA i våras och från deluxe-versionen av denna skiva är nya låten ”Lucid” hämtad. Ett spår som verkligen höjer fredagsstämningen!

Saba – ”So And So” (video)

Chicago-rapparen Saba är tillbaka med tillbakalutade singeln ”So And So” och detta är ett spår som andas lugn och kontemplation. Riktigt snyggt producerad och med en känsla som är svår att överträffa.

Tom Gabrielsson – ”Moln” (låt)

Saxofonisten Tom Gabrielsson rör sig framför allt kring jazz och improvisation. Nyligen släppte han den ”gryniga, synthdoftande” (för att citera Tom själv) låten ”Moln”, ett alldeles utsökt stycke musik med flera läckra, musikaliska insatser.

LYRC Orchestra – ”Moving Ahead” (låt)

I vår intervju med LYRC Orchestras kompositör Anna Ljungberg ägnades en del av texten åt denna låt, som då inte var släppt. Nu går den även att lyssna på för alla efter att orkesterns fantastiska album Meant To Be såg dagens ljus i veckan. ”Moving Ahead” är en storslagen, filmisk låt som, ifall den varit med i en större Hollywood-produktion, alldeles säkert skulle ha nått hela vägen till Oscarsgalan.