Veckans FYND: Muma, Hanna Helperin och Mormors systrar

Muma pressbild

Det är måndag och återigen dags för Veckans FYND!

Muma

Mehmet Ali Arslan, eller Muma som han kallar sig när han gör musik, gör musik i skarven mellan jazz och folk. Med vitt skilda inspirationskällor som Radiohead, Esbjörn Svensson Trio, Tool och diverse turkisk musik skapar han ljudskapelser som sticker ut i bruset. Missa inte aktuella singlarna ”Atlas” och ”Earth Spoke”.

Hanna Helperin

Göteborgsbaserade Hanna Helperin känns bland annat igen från
Robert John Davids band. Under det senaste året har hon skrivit och spelat in egen musik tillsammans med producenten Fredrik Serholt. Resultatet? Ljuvlig och catchy, men lite melankolisk indiepop.

Mormors systrar

Mormors systrar är inga färskingar direkt, trion har varit verksamma på Göteborgs musikscener i över ett decennium. Men nya singlarna ”Jag ser spår” och ”Runt min själ” förtjänar att upptäckas av musikälskare – även utanför Västkusten. Det rör sig om jazzig pop med bedårande stämsång. Mysfaktorn är hög!

Lyssna på vår spellista med FYND här.