Redaktionens favoriter v.47

SMiSK. Foto: Gianluca La Bruna

Det är fredag och det innebär att det är dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng färska musikfavoriter.

SMiSK – ”Alla morgondagens fester” (Velvet Underground-cover)

Malmöpunkarna SMiSK har gjort en utmärkt tolkning av Velvet Undergrounds ”All Tomorrows Parties”. Spåret kom lagom till regeringens beslut om att alkoholförsäljning förbjuds efter kl 22, så ”Alla morgondagens fester” bör ses som ett soundtrack till alla uteblivna utekvällar.

POOLS – ”Walk” (låt)

Multi-instrumentalisten Fredrik Forell och sångaren Arvid Hällagård aka duon POOLS levererar på första singeln ”Walk” en magisk blandning av soulig americana och electro-doftande chamberpop. Nästa år kommer debutalbumet – håll utkik!

KOKOROKO – ”Baba Ayoola” (låt)

Londonbaserade Afrobeat-ensemblen KOKOROKO gav en redan legendarisk spelning som avslutning på Stay Out West 2019, och visade att de förvaltar arvet från mästaren Fela Kuti på bästa sätt. Nya singeln ”Baba Ayoola” förstärker detta intryck. Galet sväng.

Plaisir – Sap(EP)

Tysk-svensk-italienska Plaisir, med bas i Berlin, möttes i en gemensam förkärlek för bland annat The Cure och My Bloody Valentine. Idag släpper de ep:n Sap EP – ett måste för dig som går igång på skräniga gitarrer, minimalistiska trummaskiner och drömmiga synthslingor.

Julien Baker – ”A Dreamer’s Holiday” (jullåt)

Nu börjar jullåtarna strömma in, både egna verk och covers på klassiska låtar. En av de finaste tolkningarna den här veckan kommer från Julien Baker som tar sig an Perry Como and The Fontane Sisters ”A Dreamer’s Holiday” på ett bedårande sätt.

Danny Brown – ”Savage Nomad” (video)

En ny Danny Brown-video är alltid värt att uppmärksamma och låten ”Savage Nomad” är hämtad från utmärkta albumet uknowhatimsayin¿.