Theo Lawrence kickade igång Woody Wests lördagsklubb

Foto: Alysse Gafkjen

Pustervik har kommit igång med konsertverksamheten igen vilket är väldigt positivt. I lördags arrangerade den fina klubben Woody West sin första lördagsklubb på flera månader och det var fint besök från Frankrike på scenen. 

Theo Lawrence är fransk-kanadensaren som släppte sitt debutalbum Homemade Marmalade 2018 och följde upp den med Sauce Piquante i fjol. Debutsingeln ”Heaven to Me” från 2016 (ingår även på debutalbumet) är en riktig favorit.

Pustervik var mysigt inrett med grupper av bord och stolar med goda avstånd och på borden brann ljus. Det var tydligt att personalen gillade att det var igång igen. Vicente Fernandez ”Volver, Volver”, från det tidiga 1970-talet, strömmade ur högtalarna när Theo Lawrence gick på scen med sina fyra medmusiker kvart i åtta.

Den 25-åriga musikerns första spelning i Sverige någonsin trummades igång och vi bjöds på en lite trevande inledning. Bandet hade inte spelat på länge, och det märktes, men de spelade sig in i konserten efter hand.

Musikerna bjöd oss främst på låtar från senaste albumet och nya låtar som planeras släppas inom kort. Utöver det fick vi höra några covers samt ”A House But Not A Home” från debutplattan vilket var ett av kvällens rockigare inslag. 

”Prairie Fire” och ”They Don´t Like Me (Where I’m From)” från senaste plattan var två härliga höjdpunkter och den sistnämnda innehöll även ett av kvällens finaste gitarrsolon i vitt sken.

Det blev så klart även några extranummer och där gnistrade främst Tom Paxtons underbara ”The Last Thing On My Mind” som Theo Lawrence framförde ensam med akustisk gitarr. Det lät strålande.

Konserten tog slut och Pustervik fylldes av Willie Nelsons ”Shotgun Willie”. Det var härligt att återigen vara i denna underbara lokal och få uppleva en fin konsert.

Theo Lawrence turné rullar vidare genom Sverige och bandet spelar bland annat på Katalin i Uppsala och Folk å Rock i Malmö under veckan