PREMIÄR: Månskensbonden – ”Björkan”

Foto: Frank A. Unger

Det är svårt att värja sig emot Markus Bergfors finlandssvenska diskbänksrealism till popmusik. Månskensbonden har en förmåga att beröra och nya singeln ”Björkan” är inget undantag.

– ”Björkan” är ett ett misslyckat försök till tröstesång för en yngre generation. Misslyckat eftersom den egna oron över omvärlden ständigt tar över, och man inser att det egentligen är en själv man försöker trösta. Dessutom finns det något högfärdigt i tron att man verkligen kan trösta en generation som ska möta en värld helt annorlunda än den man själv växt upp i. Istället blir ”Björkan” kanske en tröstesång för dem som inser begränsningarna av sin tröst, men försöker ändå, berättar Månskensbonden om låten.

Singeln är gjord tillsammans med producenten Henrik Oja (Säkert!, Honungsvägen) i Umeå och är en del av Månskensbondens kommande album. Låten släpps officiellt imorgon men redan idag kan du premiärlyssna via HYMN.